У початок

Опт залишається під напругою

Гуртові ціни на нафтопродукти за тиждень дещо знизилися. У понеділок, 6 червня, бензин А-95 в середньому пропонувався за 53 грн/л, втративши за тиждень 3-4 грн/л. Дизельне пальне пропонувалося за 62 грн/л, що також на 2-3 грн/л дешевше порівняно з минулим понеділком. Про це повідомили у Консалтинговій групі «А-95».

Цінові пропозиції по бензину А-95 перебували в діапазоні 48-54 грн/л, хоча нестача пропозицій була відчутна, як і раніше. Характерно, що імпортований продукт пропонувався дещо дешевше за вироблений на міні-НПЗ: якщо ціни на перший були у діапазоні 48-51 грн/л, то «вітчизняний» — 52-54 грн/л. Трейдери пояснювали таку ситуацію тим, що імпортний ресурс потрібно чекати певний час через чергу, тоді як бензин із «мініків» доступний більш оперативно.

Протягом тижня було зафіксовано й продажі вагонних партій бензину А-95 у західному регіоні України. Вартість цих партій стартувала від 68 000 грн/т. Високооктан минулого тижня (1-3 червня) продавали й у південних областях України, а вартість цього ресурсу була на рівні 48 грн/л.

«Бензин розпродали за 2-3 дні, у понеділок залишився тільки дизель під реалізацію. Очікуємо постачання нового ресурсу бензину й ДП, але по бензину весь обсяг уже законтрактовано за передоплатою. По дизелю ситуація трохи легша», — зазначив один із опитаних трейдерів.

Діапазон цін на ДТ за тиждень дещо зменшився. Так, станом на 6 червня дизель торгувався за 58-65 грн/л.

Рекордні пропозиції перебували на позначках 68-69 грн/л у центральних і східних областях. Дорого було й на півночі, де ціни тримались у межах 63-66 грн/л, додавши за тиждень 1-2 грн/л.

У західному регіоні країни дизельне пальне пропонувалось за 58-62 грн/л.

На півдні діапазон був у межах 58-60 грн/л, що значно вужче, ніж минулого тижня, — 55-65 грн/л.

Загалом гуртові ціни тримаються на своїх позначках уже близько місяця. Поки учасники ринку не бачать перспектив для зниження через обмежене постачання і підвищений попит. Він відчувається як із боку промислових споживачів, зокрема аграріїв, так і приватного автотранспорту. У більшості регіонів пального у вільному продажу все ще немає.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти