У початок

ОПЕК збільшила частку в індійському імпорті нафти в жовтні, частка росії падає

Частка ОПЕК в імпорті нафти в Індію в жовтні досягла 10-місячного максимуму, оскільки нафтопереробники купували більше сирої нафти в Саудівській Аравії й Об’єднаних Арабських Еміратах після того, як знижки на російську нафту цього місяця зменшилися, свідчать дані торгівлі.

Частка росії на індійському ринку в жовтні впала до мінімуму за дев'ять місяців, згідно з підрахунками Reuters, заснованими на даних відстеження руху суден з торгових джерел.

Індія, третій у світі найбільший імпортер і споживач нафти, зазвичай покладається на виробників на Близькому Сході для задоволення більшості своїх потреб у нафті й заохочує нафтопереробників диверсифікуватися на більш дешеві альтернативи, щоб скоротити витрати.

Південноазіатська країна стала головним покупцем російської морської нафти, що продається зі знижкою після того, як західні країни припинили купувати в москви через її повномасштабне вторгнення в Україну.

Згідно з оприлюдненими даними, Індія імпортувала близько 4,7 млн барелів на день (б/д) сирої нафти в жовтні, що на 8,4% більше, ніж у попередньому місяці, оскільки нафтопереробники збільшили закупівлі, щоб задовольнити високий місцевий попит на паливо під час святкового сезону.

Згідно з даними, імпорт із Саудівської Аравії й Об’єднаних Арабських Еміратів підскочив до 7-місячного максимуму, приблизно на 53% і 63% відповідно в жовтні порівняно з попереднім місяцем. Це допомогло збільшити частку виробників в Організації країн-експортерів нафти до 54% у жовтні з 50% у вересні.

Індія імпортувала в середньому 1,56 млн б/д російської нафти в жовтні, що на 1,2% більше, ніж у попередньому місяці, йдеться у повідомленні. 

Незважаючи на збільшення, частка російської нафти в імпорті Індії в жовтні знизилася до 33% з 35% у вересні.

росія була найбільшим постачальником нафти в Індію у квітні-жовтні, за нею йшли Ірак і Саудівська Аравія.

Водночас збільшення споживання російської нафти підвищило частку Співдружності Незалежних Держав (СНД) в імпорті нафти Індією до найвищого рівня протягом квітня-жовтня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти