У початок

ОПЕК+, ймовірно, продовжить заплановане підвищення видобутку з жовтня — Reuters

ОПЕК+ має намір продовжити заплановане збільшення видобутку нафти з жовтня, оскільки збої в Лівії й обіцяні скорочення деяких членів, щоб компенсувати перевиробництво, протидіють впливу млявого попиту, повідомили Reuters шість джерел із групи виробників.

Планується, що вісім членів ОПЕК+ збільшать видобуток на 180 тис. барелів на добу (б/д) у жовтні у рамках плану розпочати згортання свого останнього рівня скорочення видобутку на 2,2 млн б/д, зберігаючи інші скорочення до кінця 2025 року.

Уповільнення зростання попиту, особливо в Китаї, вплинуло на ціни на нафту й спонукало деяких аналітиків засумніватися, чи Організація країн-експортерів нафти та її союзники, відомі як ОПЕК+, підуть на жовтневе підвищення.

Але шість джерел в ОПЕК+ повідомили Reuters, що план збільшення видобутку залишається чинним, оскільки втрата видобутку в Лівії стискає ринок, тож є сподівання, що Федеральна резервна система (ФРС) США знизить процентні ставки в середині вересня.

«Існує багато невизначеностей щодо попиту, але також є надія, що зниження процентної ставки ФРС сприятиме економічному зростанню», — сказало одне з джерел.

Раніше міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман заявив, що ОПЕК+ може призупинити або скасувати підвищення видобутку, якщо вирішить, що ринок недостатньо сильний.

ОПЕК+ не має жодних офіційних перемовин, доки 2 жовтня не зустрінуться головні міністри в групі під назвою Спільний міністерський моніторинговий комітет. JMMC може надати рекомендації ширшій групі ОПЕК+.

ОПЕК, офіс уряду Саудівської Аравії й офіс віцепрем’єр-міністра росії алєксандра новака не відразу відповіли на запити про коментарі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти