У початок

ОПЕК+ не реагуватиме на рішення рф скоротити видобуток нафти – ЗМІ

Країни-учасниці ОПЕК+ не збираються вдаватися до будь-яких дій через скорочення видобутку нафти в росії на 500 тис. барелів на добу (б/д) з березня. Про це повідомив Reuters із посиланням на двох делегатів організації.

Сьогодні, 10 лютого, віце-прем'єр росії алєксандр новак оголосив про скорочення видобутку нафти з березня на 500 тис. б/д. Він також заявив, що росія не продаватиме нафту тим, хто прямо чи опосередковано дотримується «стелі» цін. У кремлі заявили, що росія консультувалася з деякими країнами ОПЕК+ перед ухваленням рішення.

З 5 грудня набула чинності «стеля» цін на нафту на рівні $60 за барель, з 5 лютого — на нафтопродукти з росії на рівні $100 й $45 за барель (для продукції, що торгується з премією і дисконтом до нафти відповідно). Як повідомляло видання «Ъ», уряд росії збирається прив'язати розрахунок нафтових податків до вартості сорту Brent через загрозу зниження доходів.

За інформацією видання, за перший тиждень лютого російські нафтокомпанії збільшили видобуток сировини в росії на 0,7%, до 1,491 млн тонн на добу (щодо середнього рівня січня). За рік нафтокомпанії практично спромоглися відновити досанкційний рівень видобутку нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти