У початок

ОПЕК+ навряд чи збільшить видобуток нафти 2024 року – Energy Aspects

Країнам ОПЕК+, ймовірно, не потрібно буде збільшувати видобуток нафти пізніше цього року без нарощування світового попиту, сказав засновник Energy Aspects.

Як пише Bloomberg, очолювана Саудівською Аравією Організація країн-експортерів нафти та її партнери оприлюднили план на початку цього місяця щодо поступового відновлення приблизно 2 млн барелів на день (б/д) закритого виробництва з жовтня. Це залежатиме від ринкових умов, сказала Амріта Сен на конференції в Калгарі. На цю мить групі, ймовірно, не потрібно відновлювати вихід, вважає вона.

«Якщо ринок не потребує нафти, вони не збираються повертати її назад, — сказала вона. — Якщо попит підвищиться, так. Якщо попит не підніметься, я не думаю, що вони повернуть його».

Світовий попит на нафту цього року зросте на 1,1 млн б/д, зазначила Сен. Споживання в Китаї й США було слабким, але воно може підвищитися в Китаї з кінця цього року до наступного, пояснила вона.

Видобуток сирої нафти в США зросте на 400 тис. б/д до кінця року і на аналогічний обсяг наступного року. З її слів, включно з іншими рідкими вуглеводнями кількість збільшується до 700 тис. б/д.

Зростання буде повільним після серії недавніх поглинань нафтових компаній в енергетичному секторі США. «У вас є консолідація, — додала вона. — Ви побачите повільніше, але стійке зростання до 2030 року».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти