У початок

Болівія розвертає військових на АЗС через дефіцит пального

Болівія відправляє своїх військових на автозаправні станції, намагаючись приборкати контрабанду субсидованого палива, яке, зі слів уряду, спричиняє дефіцит бензину й дизельного пального по всій країні. Про це повідомляє Bloomberg.

Солдати переконуються, що лише транспортні засоби, зареєстровані в цифровій системі, можуть заправляти свої баки, заявив 12 червня заступник начальника відділу цивільної оборони Хуан Карлос Кальвімонтес. Протести проти дефіциту пального й доларів стають усе гучнішими в андській країні, а профспілки водіїв вантажівок погрожують блокувати дороги, якщо ситуація триватиме.

Болівія бореться з падінням видобутку нафти й хронічною нестачею іноземної валюти, через що уряду лівого президента Луїса Арсе все важче імпортувати паливо, яке продається на внутрішньому ринку за цінами, нижчими від собівартості.

«Ми доручили збройним силам допомогти в постачанні палива, — сказав Арсе журналістам. — Значна частина поточного надлишкового попиту пов’язана з переспрямуванням палива».

Президент сказав, що він зустрінеться з водіями вантажівок у вихідні, щоб спробувати їх заспокоїти. Група вуличних торговців також іде до Ла-Пасу з подібними вимогами. Очікується, що вона прибуде до 17 червня.

За даними Арсе, падіння видобутку нафти змусило країну імпортувати 56% споживаного бензину й 85% дизельного пального. Президент також намагався розв'язувати питання імпорту нафти з росії під час нещодавнього візиту в москву.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти