У початок

ОПЕК готова діяти для забезпечення стабільності нафтового ринку

Рішення ОПЕК+ знизити видобуток у жовтні показує, що картель серйозно ставиться до регулювання глобального нафтового ринку і прагне вживати запобіжних заходів, заявив міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бен Сальман в інтерв'ю агентству Bloomberg. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це рішення є виразом готовності ОПЕК+ використовувати всі інструменти, що є в її розпорядженні», – заявив чиновник.

Напередодні міністри енергетики держав-членів ОПЕК+ ухвалили рішення знизити квоту на видобуток нафти у жовтні на 100 тисяч барелів на добу (б/д) по відношенню до вересня.

Зі слів принца Абдулазіза бен Сальмана, «ця проста дія» показує, що ОПЕК+ буде уважною і готова вживати активних і превентивних заходів «підтримки стабільності й ефективного функціонування нафтового ринку на благо його учасників і галузі загалом».

Наприкінці серпня саудівський міністр заявив, що нафтовий ринок дедалі більше віддаляється від фундаментальних чинників. Тоді він зазначив, що ОПЕК+ має необхідні механізми для того, щоб упоратися з поточними викликами, «зокрема за рахунок скорочення видобутку будь-якої миті й у різних формах, як це було продемонстровано у 2020 і 2021 роках». 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти