У початок

OMV заявляє, що «газпром» може припинити постачання газу через рішення суду

Австрійська нафтогазова група OMV заявила 22 травня, що постачання газу з російського «газпрому» можуть бути призупинені у зв'язку з рішенням іноземного суду, не вказуючи суть справи. Про це повідомляє Reuters.

У заяві на своєму вебсайті компанії, що базується у Відні, зазначено, що вона дізналася про можливе призупинення через постанову, отриману великою європейською енергетичною компанією, яку вона не називає.

У разі виконання рішення зобов’яже дочірню компанію OMV, OMV Gas Marketing & Trading (OGMT), заплатити цій компанії замість «газпрому». «У цьому відношенні наразі OGMT невідомо, чи може відбутися таке примусове виконання і коли це буде», — йдеться в заяві.

OGMT заявив, що ймовірно, що «газпром експорт» припинить постачання газу, що вплине на газовий ринок Австрії, виходячи з поведінки «газпром експорту» в таких ситуаціях.

Більшість російського експорту газу на Захід було припинено після повномасштабного вторгнення росії в Україну 2022 року, коли «газпром» припинив постачання, а західні країни розірвали відносини або запровадили санкції проти постачань енергоносіїв з росії.

Збій спровокував серію судових спорів, пов’язаних із величезними сумами готівки, коли росія вимагає гроші за неактивні контракти, а покупці вимагають відшкодування після неотримання постачань.

OMV заявила, що зможе постачати своїм контрактним клієнтам газ із альтернативних джерел, оскільки диверсифікувала свою базу постачань за допомогою інших джерел, таких як Норвегія, і скрапленого природного газу (СПГ) зі світового ринку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти