У початок

OMV планує запустити НПЗ в Австрії у третьому кварталі

Австрійська OMV лише у третьому кварталі планує відновити роботу нафтопереробного заводу у Швехаті (Schwechat), який з 19 квітня перебував на технічному обслуговуванні.

«Отримані результати показують, що нафтопереробний завод зможе повністю відновити роботу в другій половині третього кварталу 2022 року», — повідомляє OMV, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося раніше, 3 червня на заводі під час випробування тиском води в рамках завершення капітального ремонту сталося пошкодження зовнішнього корпусу однієї з колон ректифікацій установки первинної переробки нафти, два чоловіка отримали легкі травми. У результаті запуск НПЗ було відкладено.

«Оцінка ступеня збитків й тривалості зупинки все ще триває», — додають у компанії. «Оскільки пошкодження сталося в нижній частині колони ректифікації, доступ до місця пошкодження досить ускладнений, і ми приділяємо велику увагу безпеки робітників», — підкреслює оператор.

На час ремонту OMV встановила нову систему постачання для ринків, які обслуговує НПЗ Schwechat, яка, зокрема, передбачає використання потужностей інших нафтопереробних виробництв компанії. Компанія співпрацює з партнерами й закуповує нафтопродукти, щоб компенсувати дефіцит. З цією ж метою уряд країни вивільнив стратегічні запаси бензину і дизельного пального.

OMV не планує закривати заправних станцій в Угорщині, Словаччині чи будь-якій іншій країні й робить усе можливе для забезпечення постачання, кажуть у компанії.

Як зазначило Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) в останньому звіті, аварія в Австрії у поєднанні з плановим технічним обслуговуванням на нафтопереробних заводах в Угорщині й Литві дуже сильно вплинула на ланцюжки постачань продукції у всій Центральній і Східній Європі.

НПЗ у Швехаті щорічно переробляє 9,6 млн тонн сирої нафти, забезпечується нафтопроводом «Адрія». У квітні OMV заявила, що повністю відмовилася від постачань російської нафти на свої НПЗ у Швехаті, Бургхаузені (Німеччина) й Петрообразі (Румунія) загальною потужністю 17,8 млн тонн на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти