У початок

OMV Petrom інвестує $805 млн у виробництво SAF/HVO на Petrobrazi

У Румунії OMV Petrom інвестує приблизно 750 млн євро в Petrobrazi для перетворення нафтопереробного заводу (НПЗ) у першого великого виробника екологічно чистого палива в регіоні.

Компанія прийняла остаточне інвестиційне рішення щодо будівництва заводу SAF/HVO разом із двома заводами з виробництва «зеленого» водню, який використовуватиметься у виробництві біопалива. Про це повідомляє BioFuels Digest.

Інвестиції в цей підрозділ становлять 560 млн євро. Завод матиме виробничу потужність 250 тис. т/рік SAF і HVO, а також побічних продуктів, таких як біонафта й біо-LPG, які використовуються в хімічній промисловості. Висока гнучкість установки дозволяє регулювати асортимент продукції відповідно до ринкового попиту й доступної суміші сировини. Завод матиме річне споживання приблизно 11 тис. т водню, більшу частину якого забезпечуватимуть два нових блоки виробництва «зеленого» водню.

Інвестиції у два блоки екологічно чистого водню оцінюються в 190 млн євро, з яких до 50 млн євро – з європейських фондів через Національний план відновлення та стійкості (NPRR). Контракти про фінансування OMV Petrom і Міненерго підписали на початку цього року.

Два агрегати матимуть загальну потужність 55 МВт, а загальне річне виробництво «зеленого» водню оцінюється приблизно в 8 тис. тонн. Інтеграція екологічно чистого водню в екологічні види палива, такі як екологічне авіаційне паливо та відновлюване дизельне пальне, призведе до скорочення викидів CO2 принаймні на 70% порівняно зі звичайними видами палива.

Petrobrazi є першим НПЗ у країні, сертифікованим для виробництва SAF і HVO шляхом спільної обробки біологічної сировини.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти