У початок

ОККО передала військовим уже 14 розвідкомплексів Shark (фото)

Уже 14 розвідувальних комплексів Shark із 25-ти передано військовим. Про це йдеться у прес-релізі компанії, з яким ознайомився enkorr.

Як зазначають у компанії, мережа АЗК ОККО й фонд «Повернись живим» на днях передали ще 3 розвідкомплекси Shark військовим, кошти на виробництво яких вдалося закумулювати завдяки спільній ініціативі «Око за око».

«Цього разу комплекси отримали 44 окрема артилерійська бригада, один із розвідувальних підрозділів Сил оборони, який наразі працює на півдні, й 190 навчальний центр ЗСУ. Так, станом на сьогодні на передовій уже працює 14 розвідкомплексів. Ще 11 уже закуплено й готуються до передачі», – повідомляє прес-служба ОККО, додаючи, що за підтримки Sharks на передовій знищено багато ворожої техніки на десятки мільйонів доларів, серед якої – самохідні пускові установки «БУК-М2», «БУК-М3», буксовані артилерійські гармати різних типів, САУ, танки, вкрай рідкісна ворожа РЛС «Яструб АВ» тощо.

Як повідомляв раніше enkorr, кожен розвідкомплекс складається з 2-х безпілотників з якісними відеокамерами, здатними здійснювати трекінг цілі навіть при швидкості об’єкта у 100 км/год, пускової установки-катапульти, а також наземної станції управління, інтегрованої у прохідне авто.

Крім того, в рамках ініціативи закуплено 25 додаткових бортів для швидкої заміни втрат на передовій, причому 10 із них уже передано виробником, компанією «Укрспецсистемс».

Нагадаємо, «Око за око» – це спільна ініціатива ОККО і фонду «Повернись живим», яка тривала з 1 листопада 2022 року по 10 квітня 2023 року. Зокрема з кожного літра пального Pulls, проданого на заправках ОККО у цей період, по 1 гривні перераховувалося на Sharks. Зараз компанія й фонд за аналогічним механізмом працюють уже з другою ініціативою – «Око за око 2. Озброїмо ТрО до зубів». На сьогодні 50% від необхідних 400 млн грн на озброєння бригад територіальної оборони вже акумульовано.

Довідка enkorr

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти