У початок

Нафта дешевшає в очікуванні даних про запаси

Світові ціни на нафту знижуються в середу вдень, поки ринок чекає на нові дані щодо запасів у США, які дозволять йому оцінити перспективи попиту, свідчать дані торгів і коментар аналітика.

Станом на 13:53 за Києвом ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки Brent опустилася на 0,94%, до $82,47 за барель, вересневих ф'ючерсів на WTI — на 0,94%, до $78,88.

«Останні дані щодо запасів у США виявилися невтішними, оскільки трейдери шукали ознаки стислішої пропозиції. Підвищення ставки Федеральною резервною системою США вже повністю оцінено, і трейдери більше дивитимуться на рекомендації центробанку щодо можливого підвищення ставок у майбутньому», — наводить агентство Bloomberg слова аналітика UBS із сировинних товарів Джованні Стауново.

Дані щодо комерційних запасів нафти у США управління енергетичної інформації Міненерго країни опублікує ввечері у середу. Аналітики чекають, що за тиждень, що завершився 21 липня, запаси зменшилися на 2,3 млн барелів. Попереднього разу запаси скоротилися на 0,7 млн барелів за прогнозу зниження на 2,4 млн.

Також у середу стане відомо про рішення ФРС щодо облікової ставки. Згідно з CME Group, 98,9% аналітиків прогнозують підвищення ставки на 25 базисних пунктів, до 5,25-5,5%. Інші чекають підвищення на 50 б.п..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти