У початок

ОККО очікує на морські постачання грецького й румунського бензинів

Також є російською мовою

Компанія ОККО в кінці цього–на початку наступного тижня очікує прибуття двох танкерних партій бензинів марки А-95 у порт «Південний». Про це enkorr розповів начальник управління постачань і збуту нафтопродуктів компанії Любомир Секелик.

За його словами, прибуття першого танкера з 5,8 тис. т бензину виробництва Hellenic (Греція) очікується 19-20 червня. «Другий танкер з Румунії прибуде на день пізніше. На його борту 6 тис. т ресурсу», – зазначив топ-менеджер.

Про подальші плани морських постачань бензинів Секелик поки не розповідає: «На липень планів ще немає. Поки думаємо, чи будемо працювати в цьому напрямку».

За даними Консалтингової групи «А-95», останній раз в Україну морем імпортувала «п'ятірку» компанія з групи WOG у жовтні 2019 р.. Тоді оператор постачив 5 тис. т.

Як повідомляв enkorr із посиланням на прогноз Консалтингової групи «А-95», ресурсне наповнення ринку бензином А-95 у червні 2021 року достатнім. За оперативними даними, Мозирський НПЗ знайшов змогу відвантажити в Україну бензин марки А-95 до 20 тис. т. Також українські трейдери уклали нові контракти на постачання ресурсу з інших напрямків.

Крім того, незначно збільшить випуск марки А-95 «Укртатнафта» – з 35 до 40 тис. т. За даними «А-95», в разі надходження заявок підприємство готове наростити випуск до 50 тис. т.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про скорочення постачань дизельного пального і бензину в зв'язку з плановим ремонтом заводу, а також унаслідок невизначеності з постачаннями нафти на «Нафтан» після відновлення американських санкцій. З цієї причини Мозирський НПЗ переніс початок ремонту з 15 травня на 1 червня. Імовірно, ремонт триватиме один місяць, але, як показує практика, для повноцінного виходу на режим необхідно близько 1,5 місяця.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти