У початок

Обсяг перевалки СПГ у Роттердамі зріс на 14% у першому кварталі

Обсяг СПГ у голландському порту «Роттердам» зріс на 14,3% у першому кварталі цього року порівняно з аналогічним періодом торік, повідомляє LNG Prime.

У порту, де розміщено імпортний термінал СПГ Gate Gate та Vopak, повідомили, що загальний обсяг перевалки СПГ у першому кварталі досяг 3,01 млн тонн порівняно з 2,63 млн тонн за аналогічний період торік.

Відповідно до звіту роттердамського порту, обсяги надходження СПГ зросли на 16,4% у період з січня по березень, до 2,97 млн тонн, а вихідні обсяги впали на 56%, до 33 тис. тонн.

У порту заявили, що пропускна здатність СПГ зросла через «високу європейську ціну на газ і той факт, що було відправлено більше спотових вантажів».

«Зростання постачанеь СПГ відбувається в основному зі Сполучених Штатів як альтернативи скороченню європейського імпорту російського газу трубопроводами», — йдеться в повідомленні.

Загальна пропускна здатність СПГ у порту досягла 11,49 млн тонн 2022 року порівняно з 7 млн тонн роком раніше.

Як повідомляв раніше LNG Prime, торік термінал СПГ Dutch Gate отримав рекордну кількість вантажів СПГ на тлі високого попиту й різкого зростання постачань у США.

Gate вивантажив загалом 183 вантажі СПГ, в основному з великих газовозів, тоді як об’єкт завантажив 84 вантажі, в основному на невеликі судна.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти