У початок

НПЗ у Шведті отримає неросійську нафту через Гданськ у січні

Німеччина отримала підтвердження того, що комерційні постачання сирої нафти для нафтопереробного заводу PCK Schwedt очікуються в польському порту Гданська у січні, повідомили Reuters у Міністерстві економіки.

Танкер, який, як очікується, перевезе 100 тис. тонн нафти, буде доставлено через Гданськ і далі через польську трубопровідну систему до Шведта до кінця січня, повідомило джерело з польської сторони, знайоме з ситуацією.

Згідно з попередніми обговореннями, більші обсяги планується спрямовувати через Гданськ із лютого, додало джерело.

«Я можу підтвердити, що постачання сирої нафти для Schwedt через Гданськ заплановано на кінець січня», — сказала речниця Міністерства економіки Німеччини у відповідь на запитання Reuters. Вона відмовилася коментувати подробиці постачань, оскільки вони були предметом контрактів між компаніями.

Постачання відбулося після місяців перемовин між Берліном і Варшавою щодо забезпечення постачань для Schwedt, який забезпечує 90% палива для Берліна. Це також сталося після того, як меморандум між двома урядами гарантує, що постачання й майбутня структура власності нафтопереробного заводу (НПЗ) не принесуть користі росії, умова, про яку Польща голосно заявила.

У Польщі й Німеччині зосереджено увагу на більш високому завантаженні потужностей і виході дизельного пального від Schwedt, оскільки Європа готується до заборони на російське дизельне пальне, яка набуває чинності з 5 лютого, що призведе до скорочення постачань.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти