У початок

НПЗ STAR у Туреччині зупиниться на ремонт на початку вересня

НПЗ STAR у Туреччині, що належить азербайджанській компанії SOCAR, зупиниться на плановий двомісячний ремонт на початку вересня, повідомили Reuters чотири джерела у галузі.

Зазначається, що STAR потужністю 12 млн тонн на рік стане на великий ремонт уперше з моменту введення в експлуатацію 2018 року.

Зі слів двох джерел, ремонт розпочнеться 5 вересня й триватиме приблизно два місяці. Одне з джерел сказало, що період робіт на підприємстві буде коротшим — 45 днів.

Турецький НПЗ STAR – великий покупець російської нафти Urals за довгостроковими контрактами й на спотовому ринку. Постачання сорту на термінал заводу в порту «Немрут» в окремі місяці поточного року сягало 1 млн тонн — на рівні потужності підприємства, показали дані LSEG.

Основним постачальником нафти на STAR є «лукойл» у рамках укладеного торік контракту із SOCAR.

Трейдери вважають, що ремонт на STAR може вплинути на ринок Urals, проте поки що ціни на вересневі вантажі залишаються на міцному рівні, а попит на сировину активний.

Туреччина – великий постачальник дизельного пального на український ринок. Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», за сім місяців цього року в Україну надійшло 456 тис. тонн дизелю виробництва НПЗ STAR.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти