У початок

НПЗ Південної Кореї обмежують квітневий експорт дизельного пального

Південнокорейські нафтопереробники обмежать експорт дизельного пального у квітні через збільшення продаж на внутрішньому ринку після того, як уряд запровадив нові заходи для збільшення кількості туристів і споживчих витрат.

Провідний нафтопереробник країни SK Energy нещодавно скасував тендер на продаж 300 тис. барелів сірчаного газойлю з концентрацією 10 ppm з Ульсана для завантаження 16-18 квітня.

Інший схожий за розміром вантаж з Ульсана на 21-23 квітня також було скасовано, повідомляло S&P Global Commodity Insights раніше з посиланням на джерела торгівлі середніми дистилятами в Сінгапурі й Сеулі.

Південнокорейські нафтопереробники відкоригують співвідношення продажів і експорту на внутрішньому ринку, відображаючи пакети підтримки уряду в галузі туризму і споживачів, тоді як нещодавня тенденція до падіння поширення крекінгу в азіатському еталонному газойлі погано віщує зовнішні продажі палива, сказав старший аналітик з маркетингових досліджень Korea Petroleum Association.

Platts оцінив крек-спред із сірчаним газойлем FOB Сінгапур 10 ppm порівняно з готівкою в Дубаї на початку місяця в $17,79/барель на момент закриття в Азії 5 квітня порівняно із середнім крек-спредом у 1 кварталі $28,24/бар. і середнім $41,41/бар. за 4 квартал 2022 р.. 

Південна Корея експортувала в середньому 17 млн барелів на місяць дизельного пального 2022 року на тлі високих крек-спредів середнього дистиляту, але постачання можуть становити в середньому менше 16 млн барелів на місяць у другому кварталі, згідно з маркетологами середнього дистиляту на трьох великих південнокорейських нафтопереробних заводах, опитаних S&P Global.

Постачання газойлю в Азії може скоротитися в квітні, тому що провідний постачальник нафтопродуктів у регіоні Південна Корея не експортує багато, і це переломний сезон, сказав регіональний трейдер газойлю, знайомий зі щоденними потоками спотової торгівлі середніми дистилятами в Азії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти