У початок

НПЗ Dangote у червні розпочне експорт дизпального якості Євро-5

Нафтопереробний завод (НПЗ) Dangote готується до виробництва бензину й дизельного пального стандарту Euro V, щоб задовольнити внутрішній попит і збільшити експорт, повідомляє Arise News.

Нігерійський НПЗ Dangote, що випускає 650 тис. барелів на день (б/д), у червні почне експортувати дизельне пальне, що відповідає європейським специфікаціям, разом із продажем бензину, заявив на вихідних його віцепрезидент з нафти й газу Девакумар Едвін.

«Ми очікуємо, що до кінця наступного місяця у нас буде бензин на ринку, а також дизельне пальне Євро V для експорту, тобто нижче 10 ppm», — цитує Argus Media слова Едвіна.

Виконавчий директор Dangote Аліко Данготе підтвердив запланований початок виробництва бензину 17 травня.

НПЗ Dangote запустив установку дистиляції сирої нафти в січні, а в березні отримав дозвіл на запуск установки гідрокрекінгу м’якого типу з установками десульфуризації.

Джерело у нігерійському регуляційному органі середньої та нижньої течії нафти (NMDPRA) повідомило, що НПЗ отримав дозвіл на запуск установки каталітичного крекінгу. Це означає, що підприємство може почати виробництво бензину.

Dangote розпочав експорт нафти в березні, низькосірчистий прямогінний мазут (LSSR) у травні й почав продавати дизельне та авіаційне паливо на внутрішньому ринку у квітні. Зі слів Argus, NMDPRA відмовилася від продажу дизельного пального з вмістом сірки вище за 600 ppm на місцевому ринку.

Працюючи на повну потужність, Dangote зможе більш ніж задовольнити внутрішній попит Нігерії на бензин. Але трейдер у регіоні сказав, що виробництво бензину навряд чи почнеться наступного місяця, посилаючись на кількість вантажів, які буде доставлено в країну.

За даними Kpler, експорт прямогінного бензину, основного компонента готового бензину, відбувається з НПЗ, 80 тис. тонн має бути завантажено 31 травня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти