У початок

Новорічний бонус: ОПЗ вчергове продовжив договір з «АгроГазТрейдінгом»

Також є російською мовою

Одеський припортовий завод у першому кварталі 2021 року продовжить співпрацювати з чинним постачальником сировини на давальницьких умовах – компанією «АгроГазТрейдинг» (АГТ), йдеться у повідомленні прес-служби підприємства.

«Члени правління після вивчення поточної ситуації, з урахуванням стану справ на ринку природного газу й мінеральних добрив, прийняли рішення про пролонгацію чинного договору за давальницькою моделлю з ТОВ «АгроГазТрейдінг», – йдеться у повідомленні.

Тим часом, на підприємстві заявили, що вивчали можливості прямих постачань газу, а також умови і процедуру проведення конкурсу з відбору нового давальця.

«Однак прямі постачання неможливі без реструктуризації заборгованості з кредиторами, а визначення переможця конкурсу до завершення чинного договору з перероблення давальницької сировини було технічно неможливим у зв'язку з недостатніми термінами», – відзначили на заводі.

Поточний контракт буде припинено з повідомленням замовника за один місяць.

На заводі також заявили, що зараз правління ОПЗ завершує узгодження правил конкурсу з компаніями, які раніше заявляли про намір взяти в ньому участь. Новий конкурс буде оголошено в січні 2021 року.

Як повідомляв enkorr, у січні 2020 р. ОПЗ за дорученням голови Фонду держмайна оголосив конкурс з відбору постачальника газу обсягом 50-60 млн кубометрів на місяць на давальницьких умовах для роботи підприємства у травні-грудні цього року.

Конкурс відбувся у березні 2020 р.. Проте договір з переможцем – компанією «Укрнафтобуріння» – не було підписано. Постачальником, як і раніше, залишився «АгроГазТрейдінг».

Другу спробу провести конкурс було заплановано на 22 липня. Напередодні його проведення конкурсною комісією ОПЗ було відхилено заявки ПП «ОККО Контракт» і ТОВ «Торговий дім Сокар Україна» через нібито брак досвіду реалізації міндобрив. Обидва претенденти згодом заявили про те, що надали всі необхідні документи, назвали умови тендера дискримінаційними і зажадали від Фонду держмайна і правління ОПЗ проведення прозорого конкурсу.

Однак з 1 вересня 2020 р. правління АТ «Одеський припортовий завод» продовжило договір на перероблення давальницької сировини з тим же «АгроГазТрейдінгом». На заводі заявили, що умови співпраці було покращено. Так, із 1 вересня ціна за перероблення тонни аміаку становить $41, за тонну карбаміду – $60.

Тим часом, раніше директор «Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн в авторському матеріалі опублікував копію протоколу засідання правління ОПЗ від 19 серпня, в якому вказувалося, що «АгроГазТрейдінг» запропонував заводу пролонгувати договір і підвищити плату за перероблення до $67/т карбаміду і до $41/т аміаку.

«На ринку вже всім зрозуміло, що менеджмент ОПЗ повністю працює на АГТ і всіма силами буде перешкоджати появі на підприємстві нового партнера. Рішення про пролонгацію ще раз це підтвердило: сам АГТ готовий був платити 67 дол. за тонну карбаміду, але договір підписали по 60 дол. за тонну. Це дасть змогу АГТ заробити, а ОПЗ відповідно недоотримати до кінця року додатково близько 2,4 млн дол.», – зазначив Сергій Куюн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти