У початок

Новий нігерійський НПЗ Dangote вперше отримає нафту з США

Нігерійський нафтопереробний завод (НПЗ) Dangote, найбільший в Африці, вперше почав імпортувати сиру нафту зі Сполучених Штатів, повідомляє BusinessDay.

Це значний розвиток для НПЗ, який, як очікується, допоможе Нігерії зменшити залежність від імпортного палива й стати чистим експортером продуктів нафтопереробки.

Trafigura Group продала 2 млн барелів WTI Midland нафтопереробному заводу Dangote з доставкою в кінці лютого, повідомили Bloomberg трейдери, які володіють інформацією. 

Американська сира нафта, як правило, легша і менш сірчаста за нігерійську, що полегшує її переробку.

Крім того, США — основний виробник сланцевої нафти, котра є типом сирої нафти, яку видобувають із гірських утворень за допомогою горизонтального буріння і гідравлічного розриву. Видобуток сланцевої нафти процвітає в останні роки, і це зробило США великим експортером сирої нафти.

Очікується, що НПЗ Dangote, потужність якого становить 650 тис. барелів на день (б/д), допоможе Нігерії зменшити залежність від імпортного палива. Наразі завод нарощує виробництво, і очікується, що він вийде на повну потужність на кінець 2024 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти