У початок

Норвегія відновила виробництво на своєму заводі CПГ

Норвегія відновила виробництво скрапленого природного газу на заводі Hammerfest LNG, зупинене після пожежі у вересні 2020 року, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Проєктна потужність підприємства становить 6,5 млрд куб. м газу на рік.

Перші обсяги СПГ уже надходять у резервуари заводу. Танкери-газовози Arctic Voyager, Arctic Lady та Arctic Princess стоять на якорі неподалік о. Мелкьой, де розташоване підприємство. Вони готові прийняти вантаж на борт.

Зазвичай для заповнення резервуарів зберігання на заводі потрібно 4-5 днів, перш ніж СПГ буде завантажено в газовози для експорту. При виході на повну потужність Hammerfest LNG може наповнювати новий танкер кожні 5 днів.

Співвласниками заводу є Equinor Energy AS, Petoro AS, Total Energies EP Norge AS, Neptune Energy Norge AS і Wintershall Dea Norge AS. Оператор – Equinor.

Пожежа на заводі сталася у вересні 2020 року. Незважаючи на те, що він обмежився повітрозабірником однієї з п'яти великих газових турбін, вогонь і гасіння вогню морською водою завдали підприємству значної шкоди, пошкодили електричне обладнання і кабелі. А ремонт затягнувся через пандемію коронавірусу і пов'язані з нею обмежувальні заходи.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти