У початок

Норвегія у квітні збільшила видобуток вуглеводнів на 9,5%

Норвегія у квітні збільшила видобуток нафти, конденсату й широкої фракції легких вуглеводнів (ШФЛВ) на 9,5% порівняно з аналогічним місяцем торік – до 2,035 млн барелів на добу (б/д), згідно з попередніми даними Норвезького нафтового директорату (NPD). Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У березні, згідно з уточненими даними, виробництво становило 2,057 млн б/д. Таким чином, за минулий місяць воно скоротилось на 1,1%.

Продажі природного газу у квітні склали 10,2 млрд кубометрів, що на 0,7 млрд кубометрів менше, ніж місяцем раніше.

Видобуток нафти в країні минулого місяця становив у середньому 1,808 млн б/д, що на 1,4% менше від березневого обсягу й на 8,7% більше за виробництво у квітні 2022 року. NPD прогнозував показник на рівні 1,816 млн б/д.

Загальний обсяг видобутку вуглеводнів у Норвегії в січні-квітні, згідно з попередніми розрахунками, склав близько 80,7 млн кубометрів нафтового еквівалента, зокрема 34,3 млн кубометрів припало на нафту і 42,1 млн кубометрів – на природний газ. Сукупне виробництво було на 2,9 млн кубометрів н.е. більше за показник за аналогічний період 2022 року, зазначається у повідомленні NPD.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти