У початок

Німецький суд відхилив оскарження «роснєфті» щодо продажу частки НПЗ Shell

Німецький суд у середу відхилив скаргу російської нафтової компанії «роснєфть» проти Shell's щодо запланованого продажу частки німецького нафтопереробного заводу Schwedt, заявив речник суду.

У скарзі, поданій до вищого регіонального суду в Дюссельдорфі, «роснєфть» оскаржила плани Shell продати британській Prax Group свої 37,5% акцій нафтопереробного заводу (НПЗ), мажоритарним власником якого є «роснєфть».

Як повідомляє Reuters, «роснєфть» стверджувала, що згідно з угодою між консорціумом власників Schwedt чинні акціонери мали право першочергової відмови, і що Prax як акціонер Schwedt може поставити під загрозу продаж її власної частки в майбутньому.

Однак суд заявив, що скарга «роснефті» не має правових підстав, додавши, що згідно з угодою про консорціум компанія зобов'язана дати згоду на продаж, якщо Shell запропонувала іншим акціонерам право першочергової відмови, від чого «роснефть» письмово відмовилася.

У заяві суду сказано, що погляд «роснєфті» на придатність покупця не має значення для її зобов'язання схвалити продаж.

Бертран Мальмендьє, адвокат «роснєфті» в Німеччині, заявив, що вважає рішення суду неправильним, додавши, що «роснєфть» розгляне всі можливі правові варіанти, включаючи апеляцію до Федерального суду, яку суд задовольнив.

Мальмендьє сказав, що, можливо, угода з Prax може розвалитися з інших причин, додавши, що немає жодних ознак закриття угоди, навіть попри те, що договірні терміни для цього минули.

Shell і Prax на запити про коментарі не відповіли.

Нагадаємо, «роснєфть» володіє 54,17% акцій Schwedt, але була позбавлена ​​контролю урядом Німеччини 2022 року у результаті повномасштабного вторгнення росії в Україну й подальшого розриву енергетичних зв’язків між Німеччиною і росією.

Майбутнє німецьких активів «роснєфті» ще не вирішено, але уряд Німеччини заявив, що компанія проводить продаж активів.

Джерело, знайоме з цим питанням, повідомило, що компанія веде перемовини про продаж Катару, який має довгу історію інвестування в Німеччину і є найбільшим акціонером RWE, провідного виробника електроенергії в країні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти