У початок

Німеччина запустила другий СПГ-термінал

У Лубміні в землі Мекленбург-Передня Померанія в суботу офіційно почав працювати другий у Німеччині термінал скрапленого природного газу (СПГ), повідомляє польський Центр інформації про енергетичний ринок. У присутності канцлера Олафа Шольца оператори закладу отримали дозвіл на роботу. Перший німецький СПГ-термінал уже працює у Вільгельмсгафені (Нижня Саксонія).

Це вже другий плавучий СПГ-термінал, запущений у Німеччині менш ніж за місяць.

До недавнього часу Любмін, розташований на березі Балтійського моря в східній німецькій землі Мекленбург-Передня Померанія, асоціювався в основному з газопроводами Nord Stream 1 і 2; тут закінчуються сумнозвісні німецько-російські магістралі. З 14 січня 2023 року Любмін є одним із тих місць, які мають допомогти Німеччині стати незалежною від газу з росії.

У суботу в присутності канцлера Олафа Шольца і прем’єр-міністра землі Мекленбург-Передня Померанія Мануели Швезіг було офіційно відкрито другий у Німеччині плавучий транспортний термінал СПГ.

Плавучий термінал є приватною інвестицією французького енергетичного концерну Totalenergies і німецької компанії Deutsche ReGas. Це дозволить імпортувати до 5,2 млрд кубометрів газу на рік, який буде постачатися переважно споживачам у східній Німеччині. Перша партія скрапленого газу надійшла з Єгипту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти