У початок

Німеччина вже зменшила споживання газу на 15%

Німеччина цього року спромоглася знизити споживання газу на 14-15%, і влада країни має намір ще більше знизити споживання енергоресурсів. Про це заявив міністр економіки Німеччини Роберт Габек перед засіданням позачергової Ради ЄС, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Якщо Німеччина зможе заощадити більше ніж на 15%, то в цьому немає нічого ганебного», – сказав міністр.

При цьому Габек назвав «добрим кроком» запропонований Єврокомісією (ЄК) план скорочення споживання газу на 15%.

Як повідомлялося, Рада ЄС у вівторок погодила план Єврокомісії з добровільного зменшення споживання газу на 15%. Водночас Рада ЄС схвалила певні винятки із цієї домовленості, а також передбачила можливість подавати запит на звільнення від цього обов’язку у майбутньому.

Напередодні увечері російський «газпром» повідомив, що зупинить експлуатацію ще одного газотурбінного двигуна Siemens на компресорній станції «портова», внаслідок чого прокачування газу «північним потоком» з 27 липня зменшиться до 20% від його потужності.

Наразі газопровід «північний потік» працює на 40% від своєї потужності. У росії пояснюють це невчасним поверненням турбіни з ремонту в Канаді (яка запровадила санкції проти «газпрому»). При цьому відремонтована турбіна для «північного потоку» прибула з Канади в Німеччину ще на початку минулого тижня. Однак, за даними ЗМІ, «газпром» не погоджує її транспортування до рф.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти