У початок

Німеччина орендує норвезьку FSRU задля збільшення імпорту СПГ

Третя плавуча установка для зберігання й регазифікації прибула в Німеччину з першим імпортним вантажем на шляху з Близького Сходу.

Служба iGIS/LNG компанії Eikland Energy показала, що Hoegh Gannet FSRU стоїть на причалі до нового терміналу скрапленого природного газу Elbehafen у Брунсбюттелі поблизу Гамбурга, повідомляє дочірнє судноплавне видання Upstream Tradewinds.

Elbehafen було розроблено німецькою комунальною компанією RWE, його буде експлуатувати Deutsche Energy Terminal. Він збирається стати третім діючим СПГ-терміналом країни.

Hoegh Gannet має пропускну спроможність СПГ 170 тис. кубічних метрів, але, як повідомляється, приблизно чверть цього обсягу буде використано для введення в експлуатацію. Вантаж завантажували в Іспанії.

У четвер компанія Hoegh LNG, що базується в Осло, підписала 10-річну угоду з урядом Німеччини щодо установки.

«Ми пишаємося підписанням другого контракту з Федеральним урядом Німеччини щодо нового імпортного терміналу СПГ у Брунсбюттелі та з нетерпінням чекаємо початку роботи разом з RWE й іншими партнерами», — сказав виконавчий директор Hoegh LNG Ерік Найхайм.

Перша 10-річна чартерна угода Hoegh з урядом Німеччини охоплювала Hoegh Esperanza FSRU, яка прибула на підприємство Uniper у Вільгельмсхафені в середині грудня.

Hoegh також має другий FSRU, який працює в Німеччині, з Neptune FSRU, який розпочав роботу на терміналі Deutsche Ostsee LNG у Лубміні минулими вихідними після церемонії відкриття, на якій був присутній канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Цей приватний термінал за підтримки TotalEnergies і Deutsche ReGas було офіційно відкрито 14 січня. FSRU було надано TotalEnergies згідно з попереднім статутом.

Разом три термінали додадуть сумарну потужність регазифікації на 15 млрд кубічних метрів до сезону поповнення газосховищ пізніше цього року.

Країна планує ввести в експлуатацію ще три термінали для імпорту СПГ, використовуючи FSRU у Вільгельмсхафені, Штаде й Лубміні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти