У початок

Німеччина 2023 року скоротила імпорт газу на третину

Німеччина скоротила імпорт газу на 32,6% 2023 року, головним чином завдяки тому, що вона заощадила на енергії й експортувала менше після того, як росія торік припинила постачання на Захід, повідомив Reuters енергетичний регулятор.

Раніше Німеччина була основним замовником російського трубопровідного газу, але після початку розв'язаної росією повномасштабної війни в Україні з кінця 2022 року вона почала будувати плавучі термінали для імпорту скрапленого природного газу (СПГ) зі світового ринку, щоб доповнити постачання трубопроводами.

Агентство Bundesnetzagentur у своїй заяві, використовуючи попередні дані про постачання, заявило, що Німеччина імпортувала 968 терават-годин (ТВт•год) природного газу 2023 року. З них 43% надійшли з Норвегії, 26% — з Нідерландів і 22% — з Бельгії. Решта була з-за кордону або з інших країн Європи.

Експорт газу з Німеччини до її сусідів, який раніше був логічним наслідком великого притоку російського імпорту через Україну й Балтійське море та ролі подальшого дистриб’ютора в Європі, торік упав на 63%.

187 ТВт•год зафіксованого експорту 2023 року, порівняно з 499 ТВт•год роком раніше, були в основному відправлені до Чехії, Австрії й Нідерландів.

Зусилля з економії і м’яка погода скоротили національне споживання газу 2023 року на 5%, до 810 ТВт•год.

Промисловість активніше заощаджувала на своїх процесах, тоді як домогосподарства заощаджували менше, оскільки більша частина споживання ними гарячої води й газу для приготування їжі статична.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти