У початок

НК «сургутнєфтєгаз» рф стала збитковою

Компанія «сургутнєфтєгаз» – четверта за обсягами видобутку й перша за обсягом готівки на рахунках нафтова компанія рф – отримала величезний збиток. Керівництво компанії засекретило фінансову звітність. Про це повідомляє видання The Moscow Times з посиланням на оприлюднений цього місяця звіт компанії.

Як пише видання, «сургутнєфтєгаз» оприлюднив лише виторг, собівартість продажів, комерційні й управлінські витрати, а також доходи від «дочірніх» підприємств. Під грифом «секретно» опинилися наявні в компанії довгострокові й короткострокові позики, обсяг активів, запаси готівки й навіть статутний капітал.

Зазначається, що з оприлюдненої інформації випливає, що чистий прибуток компанії за півроку впав у 6 разів, до 139,9 млрд рублів, а прибуток до оподаткування становив 168,7 млрд рублів, і він також знизився вшестеро.

Слід сказати, що компанія «сургутнєфтєгаз», яка видобуває кожен десятий барель у росії, десятиліттями приховує імена своїх власників. При цьому компанія роками збирала на рахунках валюту, нікуди не інвестуючи кошти. Таким чином, до початку повномасштабної війни рф проти України «сургутнєфтєгаз» мав у резервах близько $50 млрд, що можна порівняти із золото-валютними резервами окремих країн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти