У початок

Нігерія збільшить видобуток нафти і конденсату до 2,6 млн б/д на 2026 рік

Нафтовий регулятор Нігерії в понеділок оголосив про цільовий показник щорічного видобутку нафти і конденсату на рівні 2,6 млн барелів на день (б/д) на 2026 рік, що є амбітним стрибком з рівня 2023 року приблизно в 1,6 млн б/д. Про це повідомляє Reuters.

Нігерія, найбільший експортер нафти в Африці, постраждала від скорочення видобутку через крадіжку нафти і вандалізм на трубопроводах у дельті Нігеру, а також низькі інвестиції в цей сектор, що вдарило по державних доходах.

Але уряд президента Бола Тінубу каже, що нафтові компанії зобов’язалися інвестувати $13,5 млрд у короткостроковій перспективі після його зустрічі з топ-менеджерами TotalEnergies, Shell і Exxon Mobil.

Комісія з регулювання нафтової промисловості Нігерії (NUPRC) заявила у своєму плані дій на 2024-2026 рр., що спрямує розвиток нафтових активів у райони, менш схильні до крадіжок і вандалізму, і забезпечить регуляторну підтримку для альтернативних шляхів евакуації сирої нафти.

Нафтові компанії вимагають схвалення NUPRC для нових маршрутів трубопроводів.

Очікується, що видобуток нафти зросте з 1,8 млн б/д цього року і досягне 2,6 млн б/д 2026 року, повідомляє NUPRC.

Дві з трьох консалтингових компаній, яким ОПЕК+ доручила перевірити видобуток Нігерії, заявили в листопаді, що країна навряд чи досягне власної цілі видобутку цього року.

NUPRC також працював над зниженням вартості видобутку нафти приблизно до $20 за барель з $40, надаючи стимули для виробників нафти.

«Комісія встановить рамки для транспортування сирої нафти і газу та/або витрат на обробку на основі стандартизованого тарифу (і) запровадить режим відкритого доступу до нафто- і газопроводів і допоміжних об’єктів», — сказав регулятор.

Високі бонуси за підписи, одноразові збори, що сплачуються за забезпечення розвідувальних блоків, буде зменшено, щоб залучити більше інвестицій і збільшити видобуток нафти, повідомляє NUPRC.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти