У початок

Нігерія відновлює видобуток нафти на спільному з TotalEnergies родовищі

Державна нафтова компанія Нігерії NNPC Ltd заявила в неділю, що відновила видобуток нафти на рівні 275 тис. барелів на день (б/д) на своєму спільному підприємстві з Total Energies після перемовин про припинення протестів серед працівників. Про це повідомляє Reuters.

У заяві NNPC йдеться, що угоду про призупинення дії було підписано між TotalEnergies, Асоціацією старшого персоналу нафти та природного газу й Нігерійською профспілкою працівників нафтової промисловості й природного газу, які представляють старших і молодших працівників галузі.

«Профспілки погодилися призупинити триваючі протести, що призведе до негайного відновлення видобутку 275 тис. б/д нафти», — повідомили в NNPC.

NNPC не розголошує характеру суперечки і вимог працівників, які раніше не озвучувалися.

Видобуток нафти в Нігерії становив 1,49 млн б/д у жовтні, згідно з даними нафтового регулятора, що все ще нижче від цільового показника бюджету на 2023 рік на рівні 1,69 млн б/д.

Незважаючи на те, що видобуток цього року в найбільшому виробнику нафти в Африці покращився, крадіжки сирої нафти, незаконна переробка і відсутність інвестицій у цей сектор зменшили видобуток, який залишився нижчим за квоту ОПЕК у 1,74 млн б/д.

Це призвело до побоювань, що NNPC може мати проблеми з постачанням сирої нафти на нафтопереробний завод (НПЗ) Dangote потужністю 650 тис. б/д, який не досяг кількох цілей для початку виробництва.

NNPC Ltd постачить на НПЗ Dangote до шести вантажів сирої нафти в грудні для використання в тестових прогонах, повідомили Reuters джерела в галузі, обізнані з цим питанням.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти