У початок

Нігерія припиняє постачання СПГ після пошкодження вандалами трубопроводів

Nigeria LNG Ltd. скасувала кілька постачань скрапленого природного газу після того, як вандалізм на трубопроводах із газових родовищ перервав виробництво. Про це повідомили джерела, безпосередньо знайомі з цим питанням, пише Bloomberg.

Як стверджують два джерела на умовах конфіденційності, компанія оголосила додаткові форс-мажорні обставини щодо вантажів СПГ для експорту й скасувала завантаження щонайменше двох запланованих на січень постачань з об’єкта Бонні-Айленд. Як стверджує одне з джерел, було скасовано аж десять відправлень.

Протягом останнього року Нігерія була ключовим постачальником СПГ в Європу, допомагаючи частково заповнити дефіцит, утворений втратою російського постачання. За даними, зібраними BloombergNEF, торік імпорт від африканського виробника склав близько 7% постачань СПГ в Європу.  

Останній інцидент стався після того, як експорт газу з африканської країни було порушено на початку цього року через повені. Проблеми з безпекою, а також із сировинним газом теж стримали видобуток з Нігерії протягом останніх двох років.

Тож решту постачань на лютий також може бути скасовано, кажуть джерела.

Nigeria LNG на запит про коментар не відреагувала.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти