У початок

Exxon готується розпочати розширення НПЗ в Техасі вартістю $2 млрд

Exxon Mobil Corp найближчими днями різко збільшить виробництво бензину й дизелю на своєму нафтопереробному заводі в Бомонті (штат Техас), повідомили Reuters джерела, знайомі з цим питанням, завершивши розширення на $2 млрд, яке вперше розглядалося дев’ять років тому.

Джерела повідомили, що початковий запуск установки перегонки сирої нафти (CDU) продуктивністю 250 тис. б/д (CDU) на нафтопереробному заводі (НПЗ) потужністю 369 тис. б/д очікується до 31 січня, що зробить НПЗ у Бомонті другим за величиною в Сполучених Штатах.

Це перше велике розширення переробки нафти в США за майже десятиліття, додавши еквівалент середнього нафтопереробного заводу, і введення в експлуатацію за розкладом у той час, коли президент США Джо Байден закликав нафтопереробників виробляти більше палива, інакше їм загрожує штраф.

«Будівництво нового нафтового блоку завершено. Ми розпочали процедури запуску, введення в експлуатацію триває», — сказав речник Exxon Шевальє Грей у заяві, надісланій електронною поштою, додавши, що «установка додасть 250 тис. б/д усіх нових постачань для ринку нафтопродуктів».

Новий CDU під назвою BLADE для проєкту розширення Beaumont Light Atmospheric Distillation Expansion розглядався ще 2014 року й був офіційно затверджений 2019 року. Планується переробляти сиру нафту Exxon, що викачується з пермського сланцевого родовища в Західному Техасі й Нью-Мексико.

У п’ятницю Exxon заявила, що загальна вартість BLADE становить $2 млрд. У документі, опублікованому 28 вересня в Техаському контролерському офісі на підтримку зниження податку на нерухомість, компанія заявила, що її загальні інвестиції склали $1,2 млрд.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти