У початок

Незалежні НПЗ Китаю готуються до дефіциту сировини

Незалежні нафтопереробні заводи (НПЗ) Шаньдуна у Китаї готуються до потенційного дефіциту сировини у ІV кварталі, оскільки вони наближаються до кінця використання квот на імпорт сирої нафти й стикаються з вищою вартістю альтернативної сировини через зміну податкового законодавства на споживання, яке планує Пекін.

Незалежні нафтопереробні підприємства Китаю, на відміну від своїх державних компаній, мають щорічні квоти на імпорт сирої нафти, а також завзято використовують мазут і бітумну суміш як сировину для виробництва нафтопродуктів, включаючи газойль і бензин.

Ці нафтопереробні заводи (НПЗ) мають потужність 3,4 млн барелів на добу (б/д), що становить близько 18% від загальної потужності Китаю, і мають значний вплив на баланс внутрішнього ринку й міжнародні потоки нафти у Китай.

Очікується, що з 1 жовтня Пекін змінить правила податку на споживання мазуту й суміші бітуму таким чином, що незалежні НПЗ повинні будуть нести вищий податковий тягар. Це суттєво вплине на їх перероблення й прибуток, повідомили S&P Global Commodity Insights джерела НПЗ і торгівлі.

Замість того, щоб мати можливість компенсувати весь податок на споживання, що стягується з мазуту, податком, сплаченим на газойль і бензин, які вони потім зможуть передати кінцевому споживачу, ці нафтопереробники тепер зможуть компенсувати лише суму еквівалентно фактичному виходу газойлю й бензину, який зазвичай становить 60%, і їм доведеться самостійно нести податковий тягар, що залишився, сказали джерела, додавши, що це підвищить вартість перероблення цієї сировини.

Податок на споживання мазуту/бітуму наразі становить 1,2 юаня/літр ($0,17США/літр), або 1 218 юанів ($171США)/т, і незалежні НПЗ зазвичай можуть вимагати повернення принаймні 95% податку на споживання шляхом вирахування з виробленого бензину й газойлю, повідомили джерела на НПЗ.

Зі слів джерел, вищий податковий тягар буде особливо складним для тих НПЗ, які не мають квот на імпорт сирої нафти, оскільки вони не мають іншого прийнятного вибору сировини.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти