У початок

Незалежні китайські НПЗ очікують нового розподілу квот на імпорт сирої нафти

Незалежні нафтопереробні заводи Китаю очікують, що наступний раунд квот на імпорт сирої нафти буде виділено до 16 червня, оскільки поточна доступність може покрити менше ніж 45-денне надходження, коли їм навіть доведеться використовувати дозволи для завезення бітумної суміші.

Оскільки розподіл було схвалено Міністерством торгівлі, але ще не оприлюднено, джерела, обізнані з цим питанням, сказали, що цього обсягу достатньо, щоб нафтопереробні заводи (НПЗ) продовжували імпорт сировини, але аналітики і нафтопереробники мають неоднозначні погляди щодо додаткових квот, які буде виділено в решту року, що може обмежити імпортні плани НПЗ.

У січні-травні 29 власників квот, яких відстежує S&P Global Commodity Insight, включаючи три інтегровані мега-НПЗ, збільшили імпорт сирої нафти на 25,6% у річному обчисленні, до 74,18 млн тонн 2023 року, залишивши 24,6 млн тонн на травень і до нового розподілу.

Беручи до уваги їхній середньомісячний імпорт близько 14,84 млн тонн, доступна квота, що залишилася, покриє їхній імпорт лише на півтора місяця.

Міністерство торгівлі Китаю на початку січня звільнило квоту на імпорт сирої нафти на 108,78 млн тонн, або 797 млн барелів, для 33 кваліфікованих нафтопереробних заводів країни.

«Наявність, ймовірно, буде менш ніж за півтора місяця, оскільки останнім часом вони все частіше декларують свої імпортні барелі як сиру нафту, а не бітумну суміш, щоб уникнути тривалого шляху митного оформлення, споживаючи додаткові квоти на імпорт сирої нафти», — повідомило торгове джерело.

Як правило, вантажі бітумної суміші, які імпортують незалежні нафтопереробні заводи, також містять венесуельську важку нафту як сировину для виробництва асфальту для асфальтування доріг.

Ці вантажі можна декларувати як сирі, але через те, що квоти, необхідні для імпорту, обмежено, нафтопереробні заводи воліють повідомляти про них як про бітумну суміш.

Але тепер «щоб прискорити процес оформлення, деякі незалежні нафтопереробні заводи з квотами на імпорт сирої нафти оголосили бітумну суміш сирою», повідомило джерело нафтопереробної компанії.

Джерела нафтопереробної промисловості й аналітики широко очікували, що Пекін випустить понад 50,67 млн тонн, або 371 млн барелів у майбутній партії квот, беручи до уваги обмеження річної квоти в 179,38 млн тонн для 33 кваліфікованих нафтопереробних заводів, 19,93 млн тонн, виділених у жовтні 2022 року як першу партію на 2023 рік і 108,78 млн тонн у другій партії в січні.

Однак попередня партія, виділена 2022 року на 2023 рік, породжує невизначеність щодо того, чи буде виділено більше квоти в решту року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти