У початок

New York Times: лісові пожежі завдають шкоди нафтогазовій галузі Канади

Лісові пожежі, що стаються на території заходу Канади, завдають удару по нафтогазовій галузі країни, змушуючи компанії згортати виробництво, повідомляє газета New York Times.

«Масштабні пожежі на заході Канади, які змусили тисячі людей залишити свої будинки, також завдають удару серцю канадської нафтової й газової сфери, змушуючи компанії згортати виробництво», — йдеться в публікації.

Зазначається, що вогонь загрожує не лише родовищам, а й трубопроводам. На цьому тлі найбільші учасники ринку, включаючи Chevron і Paramount Resources, спільно скоротили видобуток обсягом, еквівалентним щонайменше 240 тис. барелів нафти на добу.

Як пише видання, значна частина територій у провінції Альберта, де ведеться газовидобуток, залишається під «дуже великим» або «екстремальним» ризиком пожеж. Крім того, під загрозою перебувають родовища на нафтоносних пісках, де видобувається ще близько 2,7 млн барелів нафти на добу.

Газета уточнює, що через падіння видобутку нафти і газу й збереження загроз для територій, де виробництво ще не зупинено, ціни на вуглеводні вже почали підвищуватися.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти