У початок

Індійський вантажовідправник-початківець допомагає доставити російську нафту на ринок

Індійський вантажовідправник-початківець Gatik Ship Management допомагає вивести російську нафту на ринок. Ця компанія взяла під контроль 25 танкерів після початку війни в Україні, пише Wall Street Journal.

Компанія почала забезпечувати цими танкерами перевезення російської нафти нещодавно створеними маршрутами до Середземного моря, Туреччини й Індії, про що свідчать дані про відстеження руху суден.

Судноплавну компанію, яка до 2022 року не володіла жодним судном, зареєстровано у передмісті Мумбаї.

Як зазначає видання, росії вдалося зберегти постачання нафти на світові ринки, незважаючи на побоювання, що санкції, запроваджені минулого місяця, призведуть до падіння експорту.

Нафтове ембарго Європейського Союзу й обмеження ціни під керівництвом США перевернули те, як росія постачає свою нафту на ринок. Обмеження ціни забороняє західним вантажовідправникам і страховикам мати справу з російською сирою нафтою, яка торгується вище $60 за барель. Багато власників танкерів вирішили повністю триматися подалі від російського ринку. Зараз російська нафта продається здебільшого покупцям в Азії, що вимагає значно більших перевезень порівняно з Європою.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти