У початок

Індійські НПЗ мають намір запросити додаткову саудівську нафту після зниження цін

Два індійських державних нафтопереробних підприємства прагнуть збільшити імпорт саудівської сирої нафти після того, як королівство знизило офіційну ціну продажу свого основного експортного сорту в лютому до найнижчого рівня за 27 місяців, повідомили Reuters джерела в компанії.

Зі слів джерел, Indian Oil Corp, провідний нафтопереробник країни, і Bharat Petroleum Corp планують придбати ще 1 млн барелів нафти у Saudi Aramco у лютому.

Saudi Aramco зазвичай повідомляє азійських покупців про їхні місячні розподіли сирої нафти до 10 числа кожного місяця.

Одне з джерел повідомило, що IOC шукає більше нафти в Саудівській Аравії й західній Африці частково через проблеми з купівлею російської легкої малосірчаної нафти «Сокіл» через проблеми з платежами.

Індія, третій у світі найбільший імпортер і споживач нафти, закуповується російською сирою нафтою, яка продається зі знижкою після того, як західні країни уникали закупівель у москви.

Це призвело до того, що росія стала головним постачальником нафти в Індію, витіснивши Ірак і Саудівську Аравію на друге і третє місця, показали дані, отримані з торгових джерел.

Минулого місяця Вашингтон наклав санкції на кораблі й операторів суден за продаж російської нафти за ціною понад $60 за барель, встановлену країнами «Великої сімки», і розширив правила, включаючи посилений контроль з боку банків і постачальників послуг, щоб гарантувати, що вантажі не перевищуватимуть зазначену ціну.

Після санкцій кілька танкерів, призначених для доставки сирої нафти Sokol в Індію, було переспрямовано протягом останніх двох місяців, що знизило імпорт російської нафти Індією в грудні до 11-місячного мінімуму.

Міністр нафти Індії Хардіп Сінгх Пурі нещодавно заявив, що падіння імпорту російської нафти в Індію сталося через непривабливі ціни, а не через проблеми з оплатою.

Раніше IOC отримував 6-7 вантажів нафти «Сокіл» щомісяця за річною угодою з «роснєфтью».

Зі слів джерела, нафтопереробник може запросити додаткові постачання згідно з умовами угод із західноафриканськими виробниками Нігерією й Анголою, щоб компенсувати втрати російської нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти