У початок

Індія значно збільшила постачання пального у США — Bloomberg

Постачання бензину й дизельного пального з Індії в США з розвантаженням у Нью-Йорку за січень склали близько 89 тис. барелів на добу (б/д), пише агентство Bloomberg із посиланням на дані аналітичної компанії Kpler.

«Близько 89 тис. барелів індійського бензину й дизелю досягли Нью-Йорка цього місяця, що стало найбільшим (показником) приблизно за чотири роки», — йдеться у публікації.

Зазначається, що постачання індійського пального необхідні для заміщення імпорту з Євросоюзу, який скоротився останніми місяцями і, як очікується, знизиться ще більше після 5 лютого, коли в ЄС набудуть чинності нові санкції на нафтопродукти з рф.

Індія стала одним з основних покупців російської нафти й ще планує наростити обсяги енергоносіїв, що закуповуються. За даними аналітиків Kpler, у січні країна закупила у росії 1,39 млн барелів нафти.

«Зростання залежності від імпорту з далекої Індії збільшує ризик порушення постачань на східне узбережжя США», — пише видання, наголошуючи, що терміни постачань перевищують місяць, що від двох до трьох разів більше, ніж при імпорті з Європи.

Раніше Bloomberg повідомляв, що США ризикують зіткнутися з дефіцитом бензину цього літа, оскільки відмова ЄС від російських нафтопродуктів несе загрозу припинення резервних постачань, на які розраховують Штати в розпал автомобільного сезону. За даними видання, сезонні запаси бензину в країні вже на найнижчому рівні приблизно за десятиліття, а інтенсивні зимові ремонти на НПЗ можуть скоротити їх ще більше.

Хоча США і є нетто-експортером бензину, більшість постачань припадає на узбережжя Перської затоки, а транспортування власного палива на східне узбережжя стримується недостатньою пропускною спроможністю трубопроводів і дорожнечею водних перевезень.

Нагадаємо, з 5 грудня набули чинності нафтові санкції країн Заходу: Євросоюз перестав приймати російську нафту, що перевозиться морем, а країни «Великої сімки», Австралія і ЄС ввели обмеження цін на неї при морських перевезеннях на рівні $60 за барель — дорожчу нафту перевозити і страхувати заборонено. Очікується, що з 5 лютого аналогічні заходи буде запроваджено і для нафтопродуктів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти