У початок

Індія збільшила імпорт СПГ у жовтні

Імпорт скрапленого природного газу (СПГ) в Індію зріс у жовтні порівняно з тим же місяцем торік, згідно з попередніми даними відділу планування та аналізу нафти Міністерства нафти країни, повідомляє LNG Prime.

Країна імпортувала 2,34 млрд кубометрів, або близько 1,71 млн тонн СПГ, у жовтні, що на 18,2% більше порівняно з тим же місяцем 2022 року, повідомляє PPAC.

Протягом квітня-жовтня Індія взяла 17,75 млрд кубометрів СПГ, або близько 13 млн тонн, що на 13,4% більше за показник аналогічного періоду торік, повідомляє PPAC.

Індія заплатила $1,2 млрд за жовтневий імпорт СПГ, порівняно з $1,4 млрд торік. 

Що стосується видобутку природного газу в Індії, то в жовтні воно досягло 3,16 млрд кубометрів, що на 9,3% більше порівняно з відповідним місяцем попереднього року.

Протягом квітня-жовтня видобуток газу зріс на 4,8% — до приблизно 21 млрд кубометрів, повідомляє PPAC.

На цю мить Індія імпортує СПГ через сім установок загальною потужністю близько 47,7 млн тонн.

Індійська Adani й французька TotalEnergies у квітні почали постачати природний газ до мережі зі свого заводу з імпорту СПГ Dhamra потужністю 5 млн тонн на рік, розташованого в Одіші, на східному узбережжі Індії. У серпні партнери завершили першу операцію із завантаження вантажівок на об’єкті.

У квітні-жовтні термінал Dahej компанії Petronet LNG потужністю 17,5 млн тонн на рік працював із потужністю 94,3%, а термінал Shell Hazira потужністю 5 млн тонн на рік працював із потужністю 39,8%, повідомляє PPAC. СПГ-термінал Dhamra працював на 26,4%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти