У початок

Індія збирається подвоїти імпорт російської нафти – ЗМІ

Індія має намір подвоїти імпорт російської нафти, скориставшись можливістю істотних знижок, які пропонує компанія «роснєфть» через міжнародну ізоляцію росії. Як пише УНІАН, про це повідомляє американське агентство Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з планами індійських державних компаній.

«Державні переробники (Індії – ред.) працюють спільно над завершенням перемовин і укладанням нових піврічних контрактів на постачання російської нафти в Індію», – наводить видання інформацію від джерел.

При цьому зазначається, що наразі обговорюються питання відвантаження нафти, а також її транспортування і страхування.

Індія й раніше виявляла інтерес до російської нафти в той час, як Сполучені Штати, Європейський Союз, Велика Британія й інші країни запровадили суттєві обмеження для імпорту вуглеводнів з рф через російське вторгнення в Україну.

Як відомо, минулого тижня Державний департамент США надіслав листа італійській нафтовій компанії Eni SpA та іспанській Repsol SA про доцільність відновлення закупівель нафти з Венесуели. Це повинно компенсувати припинення імпорту з росії й дещо вгамувати дефіцит на ринку енергоносіїв у Європі.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти