У початок

Індія з огляду на власну вигоду продовжить купувати російську нафту – Reuters

Міністр закордонних справ Індії Субрахманьям Джайшанкар заявив, що Індія продовжить купувати російську нафту, оскільки це вигідно для країни. Про це він сказав після зустрічі зі своїм російським колегою, пише Reuters.

Індія стала найбільшим покупцем нафти в росії після Китаю, оскільки нафтопереробні заводи скуповують російську нафту зі знижками, якої західні покупці уникають через вторгнення росії в Україну 24 лютого.

«Індія, третій найбільший імпортер нафти в світі й традиційний союзник росії, прямо не засудила те, що росія називає своєю «спеціальною воєнною операцією в Україні», й у вівторок відбулася п'ята зустріч цього року між Джайшанкаром і його російським колегою Сергієм Лавровим», – пише агентство.

«Наше основне зобов'язання – забезпечити індійському споживачеві якнайкращий доступ на найбільш вигідних умовах до міжнародних (нафтових і газових) ринків», – сказав Джайшанкар.

«У цьому відношенні ми бачимо, що відносини між Індією і росією працюють на користь. Тому якщо це спрацює на мою користь, я б продовжував це робити», – додав міністр.

Цю заяву було зроблено за місяць до того, як Сполучені Штати і їхні союзники з G7 вдалися до кроків, спрямованих на те, щоб перешкодити росії заробляти на нафті, встановивши верхній ліміт на ціни на нафту.

Міністр фінансів США Джанет Єллен, яка має відвідати Індію цього тижня, заявила, що Індія виграє від обмеження цін на російську нафту, і США сподіваються, що вона скористається цим.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти