У початок

Індія поспішає укласти довгострокові угоди на СПГ, щоб зменшити споживання вугілля

Індія прагне підписати ще багато довгострокових угод на купівлю скрапленого газу, щоб сприяти економічному зростанню, повідомляє Bloomberg.

Petronet LNG Ltd., найбільший імпортер газу в Індії, хоче забезпечити 12 млн тонн додаткових постачань на рік за довгостроковими контрактами, заявив керуючий директор Акшай Кумар Сінгх у вівторок у Бенгалуру на India Energy Week. Згідно з даними відстеження суден, це еквівалентно приблизно 60% постачань країни минулого року.

Прем’єр-міністр Нарендра Моді заявив у понеділок, що Нью-Делі намагається збільшити свої потужності з імпорту СПГ, щоб збільшити частку природного газу у своїй структурі вугільної електроенергії до 15% до 2030 року з приблизно 6% зараз.

Індія зіткнеться з конкуренцією з боку інших імпортерів, які прагнуть підписати довгострокові угоди, щоб зменшити свій вплив на волатильність, яка торік призвела до рекордного зростання спотових цін. Ринок СПГ залишатиметься напруженим до 2026 року, заявив на конференції Сатіндер Пал Сінгх, головний виконавчий директор Adani Total Private Ltd.

Petronet також має на меті продовжити діючий контракт із Катаром і вимагатиме від близькосхідного постачальника ще 1 млн тонн на рік. Запропонований Petronet імпортний термінал СПГ у Гопалпурі й розширення існуючого заводу в Дахеї планується запустити в експлуатацію пізніше цього десятиліття.

Тим часом Gail India Ltd. провадить перемовини з Abu Dhabi National Oil Co. і російським ПАТ «новатек» щодо довгострокових угод, повідомив на конференції голова правління Сандіп Кумар Гупта.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти