У початок

Індія планує продовжувати купувати дешеву російську нафту

Індія готова продовжувати купувати нафту у російських компаній, яким дозволено здійснювати такі продажі, оскільки ціни низькі, заявив 17 вересня міністр нафти країни Хардіп Сінг Пурі.

Західні санкції проти росії через її війну з Україною обмежили ціну, яку росія може стягувати за свою сиру нафту, й Індія готова купувати нафту й газ за найнижчими цінами у будь-кого, сказав Пурі в інтерв’ю Reuters на конференції GasTech у Х’юстоні. 

«Якщо суб'єкт не перебуває під санкціями, немає жодних сумнівів, що я буду купувати у найдешевшого постачальника», — сказав він.

Європейські країни та японські підприємства купують у росії, тому Індія не одна, зазначив Пурі.

Індія — один із найбільших у світі споживачів енергії — забезпечує 88% своїх потреб у нафті шляхом імпорту, і Пурі очікує, що споживання енергії зростатиме завдяки збільшенню використання природного газу й відновлюваних джерел.

Індія, третій у світі споживач та імпортер нафти, має річну потужність нафтоперероблення близько 252 млн метричних тонн, або 5,04 млн барелів на день (б/д), і планує її розширити.

«Зараз реалізуються проєкти, щоб збільшити видобуток до 300 млн метричних тонн на рік. Ми обмірковуємо, довести це до 400 чи 450», — додав він.

Стрибок світових цін на скраплений газ після повномасштабного вторгнення росії в Україну сповільнив зростання споживання Індією природного газу. Індія планує на 2030 рік збільшити споживання газу до 15% у структурі енергетичного балансу з 6%, але швидкість змін залежить від цін.

«Якщо ціни на газ стабілізуються і впадуть, то його частка у нашому енергетичному балансі зросте», — сказав Пурі.

Індійські державні й приватні компанії інвестували у проєкти скрапленого природного газу й продовжуватимуть шукати місця для інвестицій у всьому світі.

Пурі сказав, що Індія провела перемовини з Гайаною, яка має понад 12 млрд барелів видобутих ресурсів у нафтовому еквіваленті.

З його слів, Індія також веде перемовини з п'ятьма найбільшими нафтогазовими компаніями світу щодо можливості розвідки вуглеводнів в Індії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти