У початок

Індія має намір збільшити закупівлю нафти в Іраку

Індія має намір збільшити закупівлю нафти в Іраку, заявив міністр нафти Індії Хардіп Сінгх Пурі за підсумками засідання спільної індійсько-іракської комісії з економічного та технічного співробітництва.

«Індія надає першочергового значення багатоплановому і всеосяжному партнерству з Іраком і є другим за величиною торговим партнером Іраку з річним обсягом товарообігу в $37 млрд. Щорічні закупівлі вуглеводнів Індією становлять один млрд барелів. Ми обговорювали способи розширення цього процесу», – написав Сінгх у twitter.

Він зазначив, що «Індія як великий споживач нафти й Ірак як один із найбільших виробників нафти у світі мають значний синергетичний ефект».

«З 2017 року Ірак – найбільший постачальник сирої нафти в Індію. Індія вже закуповує близько одного мільйона барелів сирої нафти на день у Іраку», – додав міністр нафти Індії.

Він підкреслив, що Індія залишиться одним із найбільших центрів попиту на енергоресурси — за його даними, Індія є третім споживачем нафти й скрапленого газу у світі й четвертими за величиною імпортером СПГ, нафтопереробним заводом та автомобільним ринком у світі.

Пурі зазначив, що окрім питання збільшення постачань палива міністри нафти двох країн, які очолювали засідання, обговорили «шляхи подальшого розширення торгового кошика й зміцнення співробітництва в інших галузях, включаючи торгівлю та інвестиції, охорону здоров'я й освіту, спорт, медичний туризм і нарощування потенціалу».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти