У початок

Нідерланди вмикають видобуток газу в Гронінгені на тлі різкого похолодання

Уряд Нідерландів вирішив тимчасово видобувати мінімальну кількість природного газу з двох ділянок на газовому родовищі Гронінген, яке було закрито торік, оскільки глибоке заморожування просувається до північно-західної Європи, підвищуючи попит на опалення приміщень та електроенергію. Про це повідомляє Oil Price.

Газові родовища Гронінгена було закрито 1 жовтня 2023 року й остаточно закрито наступного жовтня, про що уряд Нідерландів заявив минулого літа. Очікувалося, що родовища залишатимуться в робочому стані ще один рік на випадок, якщо країна опиниться на задньому плані в енергетиці через надзвичайно холодну зиму 2023/2024.

Після теплої осені й м’якого початку зими Європа зараз зіткнулася з першим справжнім похолоданням під час цього опалювального сезону, коли очікується, що цього тижня температури опустяться нижче від середніх у сезон, а морози триватимуть на північному заході Європи принаймні до середини січня.

Нідерланди зіткнулися з температурою 20 градусів за Фаренгейтом і нижчими температурами, тому уряд повідомив парламенту в листі, що на двох газових ділянках на родовищах Гронінгена буде ввімкнено так зване «пілотне світло» — мінімальний видобуток газу під час холодів.

За даними Міністерства економіки, захід із вмикання «пілотного світла» не є регулярним виробництвом, і виходячи з поточних прогнозів, його не посилюватимуть, а скасують приблизно через два тижні, повідомляє Reuters.

«Тому екстракція мінімальна, а саме екстракція лише на пілотному ліхтарі в двох місцях протягом приблизно двох днів», — написав у листі держсекретар Нідерландів Ханс Війлбріф, який передано Bloomberg.

Наприкінці минулого тижня ціни на електроенергію у Фінляндії підскочили до рекордно високих рівнів, оскільки глибоке замерзання в Європі почалося в арктичних частинах скандинавських країн і мало рухатися на південь до північно-західної Європи протягом вихідних і цього тижня, створюючи додатковий попит на енергію й підвищення цін на електроенергію і природний газ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти