У початок

НАЗК внесло ірландську Peninsula Petroleum Ltd. до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло провідну світову компанію з постачання суднового палива – ірландську Peninsula Petroleum Limited – до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це з посиланням на повідомлення НАЗК пише «Інтерфакс-Україна».

«Поки росія, заробляючи на морському експорті нафти, підтримує свою економіку, Peninsula Petroleum Limited продовжує отримувати надприбутки і доставляти паливо для суден, що транспортують цю російську нафту. Великі танкери щодня залишають росію через Балтійське море, незважаючи на те, що Євросоюз ввів ембарго на імпорт російської нафти після повномасштабного вторгнення в Україну», – повідомило НАЗК у своєму телеграм-каналі.

Peninsula Petroleum працює як глобальний постачальник бункерного палива, здійснює понад 25 тис. постачань на рік і пропонує послуги з перепродажу палива, технічну експертизу, управління флотом, а також яхтові послуги.

Як зазначається в повідомленні НАЗК, попри те, що кілька компаній, які постачають бункерне паливо, припинили співпрацю з компаніями країни-агресора, Peninsula Petroleum усвідомлено продовжує постачати паливо танкерам у водах Данії, коли вони повертаються або прямують до одного з головних нафтових портів, розташованих на північному заході рф.

«Огляд даних AIS (система ідентифікації суден) у цьому районі показує, що Peninsula Petroleum щотижня постачає велику кількість палива танкерам, які прямують до або з держави-терориста», – зазначає НАЗК.

«Тому поки росія всіляко шукає можливості підтримати свою економіку, ослаблену через дієвість світових санкцій, Peninsula Petroleum Limited прямо сприяє транспортуванню і продажу російської нафти через заправку й обслуговування її танкерів. Це демонструє підтримку та спонсорування війни компанією», – доходить висновку НАЗК.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти