У початок

НАЗК виключило зі спонсорів війни американську компанію LISCR

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виключило з переліку міжнародних спонсорів війни американську компанію Liberian International Ship & Corporate Registry (LISCR).

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що компанія надіслала лист до агентства, де зазначила про виконання умов, які дозволяють виключити її з переліку.

«Зокрема LISCR повідомила, що всі судна російського «совкомфлоту» були вилучені з Ліберійського міжнародного суднового і корпоративного реєстру. Відтепер спроможність рф транспортувати свою нафту стала ще обмеженішою, ізоляція від цивілізованого світу глибшою, а можливості отримувати «нафтодолари» – меншими», – наголошують у НАЗК.

Щоб обійти санкції, «совкомфлот» 2022 року передав функції з управління своїми майже 100 суднами до компанії SCF Management Services Dubai LTD (Об'єднані Арабські Емірати). Раніше ці самі судна «совкомфлот» передавав в управління компанії SCF Management Services Ltd, зареєстрованій у санкт-петербурзі.

У НАЗК додають, що 80 з майже 100 танкерів «совкомфлоту» було зареєстровано під прапором Ліберії. Відповідно, реєстрація й обслуговування суден здійснювалася Ліберійським міжнародним судновим і корпоративним реєстром. Це дозволяло суднам підсанкційного «совкомфлоту» продовжувати перевозити і торгувати своєю нафтою.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро внесло до переліку міжнародних спонсорів війни ірландсько-американську компанію Weatherford.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти