У початок

Найдорожча автозаправка в Італії втратила ліцензію

Італійська нафтова компанія IP, яка володіє мережею заправок по всій країні, відкликала ліцензію станції у південному місті Трані, яка прославилася як найдорожча АЗС в Італії, повідомляє Corriere della Sera.

Вартість пального на заправці на пів євро перевищує звичні для італійців ціни. Так, літр бензину коштував 2 євро 34 центи, а дизельного пального – 2,44 євро. Власники бензоколонки брати Чентроне дали вірусне телеінтерв'ю, в якому заявили, що навіть вони не заправляються на своїй АЗС.

IP як власник станції розірвала договір про її управління й використання, звернувшись до мерії Трані за поверненням АЗС під свій контроль, йдеться у повідомленні. Компанія скаржиться на шкоду своєму іміджу і в той же час заперечує порушення пункту угоди, який зобов'язував управителів купувати пальне у компанії.

Ситуація навколо заправки вирішиться в суді: брати Чентроне заявляють, що IP зобов'язувала їх на добу закуповувати 4 тисячі літрів автомобільного палива, які вони могли розпродати. Материнська компанія, згідно з їхньою позицією, три роки не коригувала ринкові ціни, що робило тарифи особливо високими.

Брати просять IP про продовження роботи з можливістю коригування цін відповідно до ринку. Рішення судді, яке оцінить правомірність розірвання угоди між керуючими й власниками, перенесено на 5 червня. Наразі найдорожча АЗС в Італії залишається закритою, а брати Чентроне продовжують працювати на автомийці, що розташована на території заправки.

У січні питання ціноутворення на автомобільне паливо викликало конфлікт між італійською державою й заправним бізнесом. У відповідь на зростання цін уряд ухвалив спеціальний декрет, покликаний забезпечити «прозорість» цін на бензин і дизельне пальне. Організації власників автозаправок заявили, що уряд цим криміналізує цілу категорію підприємців, і провели страйк 25 січня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти