У початок

Найбільший нігерійський НПЗ Dangote почне роботу в жовтні

Нафтопереробний завод Dangote потужністю 650 тис. барелів на добу (б/д) отримає свій перший вантаж сирої нафти протягом наступних двох тижнів і почне виробляти до 370 тис. б/д дизельного й авіаційного палива з жовтня, повідомило керівництво компанії.

В інтерв’ю S&P Global Commodity Insights виконавчий директор групи компанії Девакумар Едвін, який контролює завод вартістю $19,5 млрд, окреслив детальний графік виробництва, пролив світло на потоки сирої нафти й продуктів нафтопереробки, а також описав ускладнення й затримки на шляху проєкту, оскільки його було вперше обговорено 2013 року.

«Зараз ми готові приймати сиру нафту», — сказав Едвін, який раніше очолював Dangote Cement. «Ми тільки чекаємо на перше судно. І щойно воно надійде, зможемо почати», — додав він.

Dangote прагне зробити Нігерію, найбільшого виробника в Африці, який імпортує всі свої нафтопродукти, самозабезпеченою паливом і спроможною залишати набагато більше на експорт.

Едвін сказав, що НПЗ, який було офіційно відкрито колишнім президентом Мухаммаду Бухарі в травні, буде запускатися поетапно, починаючи з випуску 350-370 тис. барелів дизельного й авіаційного палива на добу до жовтня, коли повинні запрацювати перегонка сирої нафти, сірчаний і водневий блоки.

Потім він сказав, що 30 листопада НПЗ почне поетапне збільшення виробництва до 650 тис. б/д.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти