У початок

Народний депутат перейнявся чеками на АЗС (фото)

Також є російською мовою

Найбільші автозаправні мережі ухиляються від сплати податків під час реалізації пального і супутніх товарів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Олексій Леонов.

За його словами, копії фіскальних чеків, виданих після закупівель на станціях AMIC, Motto, KLO, WOG і Socar, відсутні на вебпорталі податкової служби.

«Чеки від АЗС, які вчергове підтверджують масову несплату податків найбільшими паливними мережами країни. Їх збирали прості українці – купували пальне на заправках у Києві й Київській області. Заправки AMIC і Motto, і KLO, і WOG, і Socar», – повідомив депутат, прикріпивши фото чеків і скан-копію з бази податкової.

«І вся ця ситуація, коли при оплаті пального покупці отримували чеки, але в базі податкової їх не було, відбувається на очах у глави ДФС Вадима Мельника», – додав він.

Enkorr звернувся до компаній-фігурантів заяви за коментарями.

На цей час на запит встигли відповісти в мережі WOG. Там заявили, що представлені депутатом чеки було перевірено й на підтвердження їх легальності мережа надала копії розрахункових документів, а також копії фіскальних звітних чеків (КЛЕФ).

«Успішно відправлений еквайринг є підтвердженням того, що чек зафіксовано, як і суму сплачених податків. Ми зробили запит до Державної податкової служби і очікуємо на відповідь протягом 10 днів», – прокоментували в компанії.

Enkorr очікує на реакцію інших мереж на дане звернення.

Як повідомляв enkorr, у недавньому своєму інтерв'ю глава Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев проілюстрував проблематику податкових скруток чеком, виданим на АЗС «БРСМ».

Нагадаємо, Консалтингова група «А-95» прогнозує, що через нелегальне виробництво нафтопродуктів на міні-НПЗ і нафтобазах, а також через порушення касової дисципліни на АЗС державний бюджет України в 2021 році недоотримає понад 22 млрд грн акцизу і ПДВ, або на 21% більше, ніж у 2020 р..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти